Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Iers brood Afdrukken E-mail
donderdag 20 september 2007

Image

Dit brood is zo te beschrijven: Een simpel te bereiden broodje met een heerlijke smaak.

Om dit heerlijke verse brood op tafel te zetten heb je slechts enkele minuten nodig. Je roert simpel alle ingrediënten door elkaar en het brood is klaar om gebakken te worden (in 30 minuten).

Het originele recept is te vinden op: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/. Ik heb dit recept vertaald. 

Bereidingstijd

  • 10 minuten voorbereiden (ingrediënten afwegen en alles roeren)
  • 30 minuten bereiden (het bakken van het brood in de oven) 

Ingrediënten

  • 170 gram bloem
  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat)
  • 290 ml karnemelk

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Weeg de bloem en het zelfrijzend bakmeel af en doe dit een een beslagkom. Voeg het zout en het zuiveringszout toe en roer het geheel goed door. Maak een kuiltje in het midden van het meel en voeg de afgemeten hoeveelheid karnemelk toe.

Roer het geheel goed door en leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak (het aanrecht). Kneed het deeg eventjes. Maak er een mooie ronde bol van en leg het op een met bloem bestoven bakblik.

Snij de bovenkant van de bol (in de vorm van een kruis) in en zet het brood in de oven. Laat het brood in 30 minuten gaar worden. Controleer of het brood gaar is, door er aan de onderkant op te kloppen. Als het brood "hol" klinkt, is het gaar.

Tip 

Het zuiveringszout is verkrijgbaar uit de drogist. 

 
Volgende >